Nagy Költözések Az Ország Határain Belül

Nagy Költözések Az Ország Határain Belül

Költözések országosan

Költözések Az Ország Határain Belül – A mi költöztetéseinknek a nagy része városon belül történik, esetleg Pest megyében. Az ingóságok tartalma is megváltozott az elmúlt években. Régebben még az Ifás, Barkasos, Zukos időkben, még mindent vittek az ügyfelek, amit csak mozdítani lehetett az eladott ingatlanban. Mostanában sokkal több a beépített bútor, amit a megrendelők oda csináltattak méretre, és nem akarják magukkal vinni az új lakásba, mert úgyse lenne oda jó! Ezáltal a szállítandó bútorok mennyisége jóval kevesebb, mint régen, így a munkáink is rövidebbek. Leszámítva azt a pár nagy vidéki munkát, amik a régi időkre emlékeztetnek! Kettő ilyen egész napos nagy költözésről mesélnék nektek.

„Szórakozott Professzor”

Még tavaly nyáron megkeresett, egy nagyon kedves Úriember, éppen a nyaralásom utolsó napján, hogy tudnék-e segíteni neki a költözésében! Mondtam neki: Hogy a viharba ne, hiszen ezzel foglalkozunk lassan 30 éve! Jót nevetett a válaszomon. Azt mondta magáról, hogy Ő egy „Szórakozott Professzor” most ment nyugdíjba, és elege van a kétlakiságból. Gödöllőről költözne Mélykútra, és segíteni kellene a becsomagolásban is. Megbeszéltük a dolgokat, és abban maradtunk, amint aktuális lesz, jelentkezik. Már november közepén jártunk, de nem hívott. Én már le is mondtam a munkáról, de a Párom mondta: Figyeld meg jelentkezni fog! Női megérzés, és láss csodát jelentkezett a Professzor! Az első időpont, amit javasolt, sajnos már foglalt volt, de azt mondta: mindenképpen minket akar!

Eljött a nagy nap

Költözések Az Ország Határain Belül

Eljött a nagy nap 2 teherautóval 6 fő rakodóval, kiálltunk reggel 7 órára a felpakoló címre. Panelház 2. emelet gyalog éhgyomorra nem túl szimpatikus, de a látvány a lakásba belépve felért egy dupla kávéval cukor nélkül!

A padlótól a plafonig könyvespolcok rogyásig rakva könyvvel, és minden egyéb holmi a helyén. A szobában 5-6 doboz, és 6-8 zsák ruha volt összepakolva, és a Professzorunkat valószínű mi kelthettük, mert a haja égnek állt, és a szemeit is alig bírta még kinyitni. Vittünk föl a lakásba dobozokat, ragasztószalagot, fóliát, csavarozó gépet, és nekiugrottunk összecsomagolni az ingóságokat. 11 órakor zártuk a második autó platóját is! Könyvek bedobozolva, polcok szétszerelve, és az egyéb dolgok is elcsomagolva. Ügyfelünk nem akart hinni a szemének, hogy tudtuk ilyen hamar kipakolni a lakást. A lepakoló címen még zajlott a felújítás, így a garázsba pakoltuk a rengeteg holmit. A megrendelő nagyon elégedett volt, és nagyon örült, hogy minket választott! Este 9-re értünk haza.

A 2. munkát most május végén csináltuk, jó pár e-mailt váltva a megrendelővel, mire megszületett a megállapodás. Bizalmatlannak, óvatosnak ítéltem meg az Ügyfelünket, amit aztán fel is fedett a felpakolásnál, de erről majd később. Megegyeztünk a 05.28. szombat 9 órai érkezésbe, Debrecen városában, hogy onnan felhozzuk Budapestre egy raktárba, mert a végleges cím még nem volt lakható. A megbeszélt napon 8 óra 55 perckor megálltunk a ház előtt!

Mindig azt mondom a kollégáknak, ha pontosan érkeznek a munkába, az megnyugtatja, még a feszültebb klienst is! Nem a megbízónk költözött, hanem az Anyukája, aki 30 éve itt lakott, és teljesen kétségbe volt esve, hogy éli túl ezt a húzós napot! Ide is 2 autóval érkeztünk, hogy biztosan minden felférjen. 9 órakor nekiugrottunk a munkának, ami azt jelentette, hogy egy családi ház tetőteréből, egy szűk lépcsőn kellett levarázsolni a cuccokat!

Profi, gyors munka

Költözések Az Ország Határain Belül

Miközben fóliáztuk a bútorokat, szétszereltük az ágyakat, becsomagoltuk a tükröket, arra lettem figyelmes, hogy a Megbízónk vadul fényképezi, azt, ahogyan dolgozunk! Odalépett hozzám, félre hívott és közölte, hogy már sokszor költözött, de ilyen profi, gyors munkát még nem látott! Akkor árulta el azt is, miért volt olyan bizalmatlan a telefonban. Debreceni céggel akarta felhozatni az Anyukája holmiját, 3 céggel is tárgyalt, de még felmérni se jöttek ki, utána kezdett Pesti cégeket hívni, és talált ránk! 11 órára felpakoltunk 14 óra 45-re Pesten voltunk a raktárnál, és 17 órára végeztünk is! Pár hét múlva visszük a végleges címre a dolgokat!

Egy ilyen nagyobb kaliberű költözésnél jól nézzék meg a cégek weboldalait, és mindent kérdezzenek meg, mielőtt döntenek az ügyben, hogy ki legyen a nyertes! Remélem megint sikerült pár hasznos tanáccsal szolgáljak!